Ympäristönsuojelu ja vastuullisuus

Ihmisten toimintojen aiheuttamat ympäristöhaitat kasvavat, jolloin myös yritysten vastuu ympäristöasioiden suhteen nousee yhä suurempaan rooliin. Kariplastissa olemme sitoutuneita toimintamme jatkuvaan kehittämiseen ympäristönsuojelun kannalta. Olemme päättäneet  parantaa ympäristönsuojelun tasoa yrityksessämme ja osoittaa ympäristöasioiden hyvää hoitoa. Ympäristöjärjestelmämme mukailee ISO14001 -standardia.

Kariplastissa olemme sitoutuneita toimintamme jatkuvaan kehittämiseen ympäristönsuojelun kannalta. Olemme päättäneet  parantaa ympäristönsuojelun tasoa yrityksessämme ja osoittaa ympäristöasioiden hyvää hoitoa.

Vastuullinen muovi

Useimmat Kariplastin tuotteet tehdään muovista. Muovissa yhdistyvät keveys, suojaavuus, kestävyys, vapaa muotoiltavuus ja värjättävyys. Muovin prosessointiin kuluu vähän energiaa ja vettä tuskin lainkaan. Muovijäte on ongelmallista ympäristön kannalta ajateltuna, eikä muovin paikka ole missään tapauksessa luonnossa. Muovin vastuullinen käyttäminen ei kuitenkaan tarkoita vain muovista luopumista. 

Pelkän muovin käytön vähentämisen sijaan on syytä kehittää materiaalin kierrätysmahdollisuuksia sekä kierrätetyn muoviraaka-aineen käyttökohteita. Muovimateriaalia voidaan periaatteessa kierrättää loputtomasti, kunhan keräily ja lajittelu on hoidettu oikealla tavalla.

Käytämme kierrätettävää muovia kaikissa sellaisissa tuotteissa mihin kierrätysmuovi soveltuu. Uusien tuotteiden suunnittelussa pyrimme ottamaan huomioon koko tuotteen elinkaaren. Tämän lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota kierrättämiseen yrityksemme sisällä. 

Tehokas muovin kierrätys ja muovituotteiden hyvä suunnittelu ovat avaintekijöitä muovin ympäristövaikutusten pienentämisessä. Materiaalin tarpeen, käyttöiän ja kierrätettävyyden optimointi kuuluu osaksi kestävän kehityksen mukaista suunnittelutyötä nyt ja tulevaisuudessa. Kariplastissa pyrimme käyttämään kierrätettävää muovia kaikissa sellaisissa tuotteissa mihin kierrätysmuovi soveltuu. Uusien tuotteiden suunnittelussa pyrimme ottamaan huomioon koko tuotteen elinkaaren. Tämän lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota kierrättämiseen yrityksemme sisällä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *