Banaani on suomalaisten eniten ostama hedelmä. Banaani on myös yksi helposti hävikkiin joutuva tuote kaupoissa – kun banaanit tummuvat asiakkaat eivät enää halua ostaa niitä. Banaanien tummumista aiheuttaa ja nopeuttaa mm. niiden kolhiintuminen. Myös säilytyslämpötilaan ja siihen miten päin banaanit asetetaan esille tulisi kiinnittää huomiota.

Banaanikouru on erityisesti banaanien esiinpanoon suunniteltu tuote. Kourun muoto on aaltoileva, banaanin muotoinen, joten banaanit saadaan aseteltua siihen luontevasti esille ilman että ne kolhiintuvat laatikon reunoja tai nurkkia vasten.

Banaanikouru on kokonaisuus, joka muodostuu alle tulevasta kovemmasta kourualustasta ja sen päälle sijoitettavasta pehmeämmästä SOFT-pehmusteesta. ”Neliaaltoista” kourualustaa ja SOFT-pehmustetta on kahta kokoa, 600×800 mm ja 600×1200 mm. Yhteen 1200 mm leveään massapöytään tarvitaan kaksi kokonaisuutta.
